Ako bi mogli da se vratite u vrijeme i provedete jedan dan zivota neke istorijske licnosti, koga bi izabrali?
To smo pitali ekipu Tree Hilla.
James Lafferty- Jack Kerouac, cini mi se da je imao veoma zanimljiv zivot. Nacin na koji je zivio bio je neobican i jedinstven. Volio bi da vidim kakav je bio.
Bethany Joy Galeotti-Mislim da je kul biti obicna osoba.Ne znam da li bi neka istorijska licnost bila pozeljna za mene. Ili samo na trenutak da me ubacite u zivot obicne 40-godisnje zene, ciji je muz u ratu, dok ona mora da se brine za sve. Nesto sto je bilo veoma obicno mislim da bi bilo dovoljno.
Sophia Bush- Postojao je jedan zaista nevjerovatan fotograf Alfred Eisenstaedt, koji je fotografisao jednu od najlegendarnijih fotogafija za mene: poljubac mornara i medicinske sestre na ulici u Njujorku poslije zavrsetka rata.I jos mnogo drugih. Nevjerovatne slike koje otkrivaju svijet, pa cak ga i mijenjaju.Bila bi on na jedan dan.Vidjeti svijet kakvim ga je on vidio, i gledati svijet kroz objektiv kamere na nacin na koji je on to cinio,bilo bi prilicno duboko.
Austin Nichols-Nevjerovatni arhitekta koji me inspirise, Donald Judd.Sav njegova rad je 'Marfa'.To je veoma mali grad, koji je zadrazo njegov rad i zgrade koje je posjedovao.Grad je i sada pod njegovim uticajem i stilom, i to je zaista sjajno.Volio bi da vidim kakve su mu ideje bile u glavi. Kada sam vidio njegov stari prostor u Marfi, sve je bilo savrseno, ostalo isto.Nista nije pomaknuto, i bilo bi tesko zivjeti sa njim od onoga sto sam saznao o njemu. Volio bi da vidim kakav je bio, zelio bi da kupim kucu i izgradim je!
Shantel VanSanten-Voljela bi da provedem jos jedan dan u zivotu moje bake.Ona je jedna od najdivnijih osoba koje sam ja ikada upoznala.Bila mi je izvor inspiracije. Zivjela je do 103. godine, i bile smo bas bliske. Ona je prosla kroz sve i dozivjela mnogo toga. Dosta smo slicne. Voljela bi da na jedan dan budem u njenim cipelama, jer joj nije uvijek bilo lako, i uspjela je da uspjesno podigne nevjerovatnu djecu.
Robert Buckley- Htio bi da budem moj tata, jer iskreno, ima uzbudljiviji i zanimljiviji zivot nego moja braca i ja zajedno. Ne mogu da se uporedim sa onim sto je on radio.Volio bi da budem u on u 20tim, 30im godinama, da vidim kakav mu je dan bio. Sudeci po njegovim pricama, uradio je i vidio dosta toga, i sigurno bi bilo zanimljivo imati priliku vidjeti to.I mozda bi mi pomoglo da naucim malo vise o sebi.
A onda bi mogao doci kod tate i reci: 'Hey, zivio sam dan kao ti, i ovo su sve lose osobine koje sam pokupio od tebe. Nisu moje, od tebe su! Tvoja krivica' (smijeh)
Jana Kramer- Moja baka. Ona je bila u koncentracionom logoru u Poljskoj. Ne bih voljela to da prozivim, ali voljela bi da vidim kako je ona prosla kroz sve to.
Izvor